Meer weten?

+31 (0) 53 30 30 220

Marssteden 61
7547 TE EnschedeWelkom bij Orange Lighting B.V.

Wij geloven dat een betere technologie het antwoord is op de uitdaging van onze relaties, om een betere wereld te creëren met verlichting voor de openbare ruimte. Wij willen graag uw leverancier zijn.

 

 

 

Handleiding armaturen en MKI

Wij zijn trots dat we anderhalf jaar lang intensief hebben kunnen meewerken, om te komen tot een objectief meetbare beoordeling voor circulaire producten. Onze Ekra Armatuur heeft hierin model gestaan. (Foto voorblad boekje en Ekra)

De ‘Handleiding Armaturen & MKI’ is gemaakt door Licht en Donker Advies en Ecochain Technologies, in samenspraak met:

  • Zeven overheden (Amsterdam, Stad Groningen, Nijmegen, Stadskanaal, regio Zwolle, Provincie Gelderland en Noord-Brabant)
  • Vier leveranciers (O.a, Orange Lighting,)
  • Brancheorganisatie OVLNL

Het geeft een concreet handvat bij inkoop van armaturen en meer inzicht in product en productieproces. Voor een aanvraag of vragen kunt u contact opnemen met ons of op de onderstaande link klikken

Link Circulariteit Openbareverlichting

 

 

 

Bedankt iedereen

Bedankt iedereen die onze stand bezocht heeft op de Vakbeurs van de Openbare Ruimte. Het waren twee geweldige dagen!

 

Orange Lighting nieuws

6 - 12 - 2018

Culemborgs ecologische wijk EVA-Lanxmeer verduurzaamt met armatuur Ekra van Orange Lighting

De wijk EVA-Lanxmeer is vanaf het jaar 2000 gebouwd in de vijfentwintigjaarszone voor het waterwingebied Culemborg  op initiatief van Stichting E.V.A. – Ecologisch Centrum voor Educatie, Voorlichting en Advies. De wijk kenmerkt zich door de bouwstijlen met veel energiebesparende maatregelen, ontoegankelijkheid voor auto's en parkeren buiten de wijk en groengebieden waarvan het beheer grotendeels in handen van de bewoners is.

Omdat de openbare verlichting aan vernieuwing toe was, heeft de gemeente de bewoners gevraagd waaraan de verlichting diende te doen. Een veel gehoorde terugkoppeling was “we willen de armaturen ’s-nachts zo min mogelijk zien branden, i.v.m. ervaren lichthinder”.

Erik Stroomberg, infratechnisch adviseur, van de gemeente Culemborg heeft toen besloten een aantal armaturen op proef te laten plaatsen. Dat is in het voorjaar van 2018 gebeurd, zodat de bewoners geruime tijd de mogelijkheid hadden om aan de nieuwe armaturen te wennen. In het najaar heeft er een bewoners enquête plaats gevonden en is er gevraagd naar hun ervaringen. De bewoners hebben toen gekozen voor paaltop armatuur Ekra van Orange Lighting. De geplaatste uitvoering is  voorzien van een heldere lichtkap. De 4 LED lichtbronnen zijn op een afstand nagenoeg niet zichtbaar, waardoor de bewoners geen licht uitstralende oppervlakken ervaren. Dat vinden ze bijzonder prettig evenals de goede gezichtsherkenning.  Om het gewenste lichtniveau te bereiken is er slechts een lichtstroom van 850 lumen nodig bij een opgenomen vermogen van 8,5W. Dit levert een significante energiebesparing en reductie van CO2 uitstoot op.  

Erik Stroomberg heeft nog een aantal technische aspecten van de armaturen beoordeeld en vindt de Ekra een verantwoorde keuze. Ook na einde levensduur zijn de aluminium onderdelen te recyclen of her te gebruiken, een thema dat  de bewoners van deze ecologische wijk bijzonder aanspreekt.

Binnenkort worden alle armaturen geplaatst en kunnen de bewoners genieten van hun fraaie nieuwe verlichting.

 

afbeelding 293