Meer weten?

+31 (0) 53 30 30 220

Marssteden 61
7547 TE EnschedeNieuws en actualiteiten

Het laatste nieuws over Orange Lighting, innovatieve producten, regelgeving en andere relevante zaken, leest u hier.

27 - 11 - 2020

Orange Lighting oranged the World

Soroptimisten West Betuwe vragen dit jaar weer aandacht voor het thema Orange the World, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. In meer dan 90 landen wereldwijd wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechten dag) 16 dagen lang actiegevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Nederland doet voor de 5de keer mee. Mede dankzij de inzet van de Soroptimisten deden vorig jaar 150 gemeenten en 8 provincies mee en waren ruim 250 objecten oranje verlicht. Dit jaar willen zij het succes van vorig jaar overtreffen.
In Buren is de Sint-Lambertuskerk oranje verlicht. De kerk werd in 1367 gesticht als een kapel en in 1395 als parochiekerk genoemd naar de heilige Lambertus. Willem van Oranje trouwde op 8 juli 1551 zijn eerste vrouw Anna van Buren in deze kerk.
In samenspraak met de Soroptimisten heeft Orange Lighting het historische monument subtiel uitgelicht. Hiermee zijn oranje accenten in de Sint-Lambertus aangebracht en is de kerk een oranje baken voor de omgeving om op die manier aandacht te schenken aan de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen.

Flits - Orange the World 25-11-20 - YouTube https://lnkd.in/e3SJ_Re

afbeelding 436

21 - 10 - 2020

Uitlichting tunnel Joanet door Tungsram

Klik hier naar de link: https://tungsram.com/en/case-studies/joanet-tunnel

10 - 3 - 2020

's Heeren Loo Ermelo kiest voor de Ekra 

Op het zorgpark van ’s Heeren Loo Ermelo zijn een groot aantal paaltoparmaturen vervangen. Via een preselectie en proefopstelling is gekozen voor het paaltoparmatuur Ekra van Orange Lighting.

Arjan Kieft, projectleider van Van Gelder Verkeerstechniek, wilde in samenspraak met zijn opdrachtgever graag armaturen plaatsen met een modernere uitstraling dan de traditionele kegelarmaturen van kunststof.

Aluminium componenten
Gekozen werd voor het paaltoparmatuur Ekra van Orange Lighting. Doorslaggevend was het gebruik van aluminium componenten in het kader van duurzaamheid en circulariteit, het comfortabele lichtbeeld door het gebruik van medium power led’s en het daarbij behorende lage opgenomen vermogen om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Orange Lighting heeft de armaturen snel uit voorraad kunnen leveren, zodat het project ook binnen de door hem gestelde planning kon worden gerealiseerd, naar tevredenheid van Van Gelder Verkeerstechniek, zorgpark ’s Heeren Loo en Orange Lighting.

13 - 12 - 2019

 

Orange the World

Molen de Hoop in Culemborg doet mee aan de wereldwijde actie Orange the World van de Verenigde Naties. Tussen 25 november (dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (mensenrechten dag) baadt de molen in een oranje licht als een signaal tegen geweld tegen vrouwen.

Naar artikel

 

 

 

6 - 12 - 2019

 

MKI in uitvraag noodzakelijk voor circulair inkopen

Wij zijn één van de vier leveranciers die meewerkte met het tot stand brengen van de handleiding Armaturen & MKI. Straatbeeld magazine stelde enkele vragen over de totstandkoming van dit rapport.

Waarom heeft uw bedrijf meegewerkt aan de totstandkoming van dit rapport?

Orange Lighting heeft Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen hoog in haar vaandel staan. En omdat wij hieraan nadrukkelijk een invulling willen geven zijn wij o.a. ISO 14001 gecertificeerd. Dit houdt in dat wij ieder jaar bewust met ons team nadenken hoe wij met onze bedrijfsactiviteiten een zinvolle invulling kunnen geven aan een betere wereld, nu en in de toekomst. Toen Daaf de Kok ons vroeg deel te nemen aan een gezamenlijke pilot met zeven overheden en.......

 

9 - 9 - 2019

Zhaga door DEKRA.

 

 

5 - 9 - 2019

Vakbeurs Openbare Ruimte 2,3 okt 2019

Ook dit jaar zijn we er weer bij!
Vakbeurs openbare ruimte op 2 en 3 oktober in de jaarbeurs in Utrecht, U bent van harte welkom op onze stand, nummer 3.5.15.

 

4 - 4 - 2019

IoT Ready Alliance gaat samenwerken met Zhaga consortium.

IoT Ready Alliance en het Zhaga Consortium hebben op 2 april besloten hun krachten te bundelen. Verwachting is dat de mogelijkheden en de vraag naar DOV systemen en gekoppelde sensoriek op een 2e Zhaga socket op de armaturen hierdoor zullen toenemen. Het Zhaga consortium ervaart toenemende belangstelling volgens de Zhaga standaard zoals opgesteld in Book 18.

Klik hier voor het volledige persbericht

 

29 - 3 - 2019

Vakbeurs Ruimte en Licht 4 juni 2019

De vakbeurs Ruimte en Licht is een vakbeurs met lezingen speciaal voor professionals die werkzaam zijn in het vakgebied openbare verlichting: beleidsmakers, beheerders, diensthoofden, projectmanagers, aannemers, wegbeheerders, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, lichtarchitecten en -ontwerpers, woningcorporaties, facilitair managers, vastgoed- en project- ontwikkelaars.

U kunt ons weer vinden op stand nummer 2.3.12 in de EXPO Houten

Wenst u (gratis) toegangskaarten, klik dan op de foto rechts om naar de site van vakbeurs ruimte en licht te gaan.

 

afbeelding 249

21 - 3 - 2019

Circulariteit openbare verlichting in de praktijk

Orange Lighting investeert en participeert actief in de werkgroep Circulariteit en de werkgroep MKI omdat wij geloven dat een betere technologie het antwoord is op de uitdaging van onze relaties, om een betere wereld te creëren met verlichting voor de openbare ruimte. Alléén al door onze producten en materialen volledig, objectief te onderwerpen aan een LCA toetsing (levenscyclus analyse), door een geaccrediteerd bureau, t.w. Ecochain, krijgen wij inzage welke materialen daadwerkelijk circulair zijn. Hierdoor kunnen wij gericht nieuwe armaturen ontwerpen die duurzaam en circulair zijn. Zo zullen wij veelvuldig gebruik maken van (spuitgiet) Aluminium ipv Polycarbonaat: PC is per definitie niet circulair, omdat het een aanzienlijk kwaliteitsverlies en hoeveelheidsverlies heeft na al eenmaal te zijn gerecycled. Terwijl onze armaturen na 15-20 jaar door een eenvoudige en snelle driveruitwisseling nogmaals 15-20 jaar goed kunnen functioneren.

klik hier voor het hele artikel in Straatbeeld.

30 - 12 - 2018

Koplopersproject circulair inkopen openbare verlichting

[door Jaap Nuesink]

Circulariteit is een belangrijk thema. Daarbij groeit de behoefte aan objectiviteit. In hoeverre is een product circulair? En hoe kunnen we meer circulariteit realiseren? In 2018 startte een koplopersproject waarin deze vraagstukken centraal staan én dat concrete handvatten biedt.

In het project werken twee belangrijke ketenpartijen, namelijk overheden en leveranciers, samen. Doel is om het circulair inkopen van armaturen een stap dichterbij te brengen én meer inzicht te krijgen in hoe openbare verlichting meer circulair kan worden.

klik hier voor het hele artikel

6 - 12 - 2018

Culemborgs ecologische wijk EVA-Lanxmeer verduurzaamt met armatuur Ekra van Orange Lighting

De wijk EVA-Lanxmeer is vanaf het jaar 2000 gebouwd in de vijfentwintigjaarszone voor het waterwingebied Culemborg  op initiatief van Stichting E.V.A. – Ecologisch Centrum voor Educatie, Voorlichting en Advies. De wijk kenmerkt zich door de bouwstijlen met veel energiebesparende maatregelen, ontoegankelijkheid voor auto's en parkeren buiten de wijk en groengebieden waarvan het beheer grotendeels in handen van de bewoners is.

Omdat de openbare verlichting aan vernieuwing toe was, heeft de gemeente de bewoners gevraagd waaraan de verlichting diende te doen. Een veel gehoorde terugkoppeling was “we willen de armaturen ’s-nachts zo min mogelijk zien branden, i.v.m. ervaren lichthinder”.

Erik Stroomberg, infratechnisch adviseur, van de gemeente Culemborg heeft toen besloten een aantal armaturen op proef te laten plaatsen. Dat is in het voorjaar van 2018 gebeurd, zodat de bewoners geruime tijd de mogelijkheid hadden om aan de nieuwe armaturen te wennen. In het najaar heeft er een bewoners enquête plaats gevonden en is er gevraagd naar hun ervaringen. De bewoners hebben toen gekozen voor paaltop armatuur Ekra van Orange Lighting. De geplaatste uitvoering is  voorzien van een heldere lichtkap. De 4 LED lichtbronnen zijn op een afstand nagenoeg niet zichtbaar, waardoor de bewoners geen licht uitstralende oppervlakken ervaren. Dat vinden ze bijzonder prettig evenals de goede gezichtsherkenning.  Om het gewenste lichtniveau te bereiken is er slechts een lichtstroom van 850 lumen nodig bij een opgenomen vermogen van 8,5W. Dit levert een significante energiebesparing en reductie van CO2 uitstoot op.  

Erik Stroomberg heeft nog een aantal technische aspecten van de armaturen beoordeeld en vindt de Ekra een verantwoorde keuze. Ook na einde levensduur zijn de aluminium onderdelen te recyclen of her te gebruiken, een thema dat  de bewoners van deze ecologische wijk bijzonder aanspreekt.

Binnenkort worden alle armaturen geplaatst en kunnen de bewoners genieten van hun fraaie nieuwe verlichting.

afbeelding 292

15 - 11 - 2018

Tungsram heeft GE Lighting overgenomen.

 

Het persbericht kunt u lezen in bijgaande PDF document.

Tungsram

9 - 11 - 2018

Ftalaten (phthalates) wettelijk niet meer toegestaan in OVL armaturen.

[publicate Jaap Nuesink]

De RoHS richtlijn van 2011 (2011/65/EU) is aangepast. Per 22 Juli 2019 mogen Ftalaten (phthalates) niet meer worden toegepast in elektrotechnische producten. Ftalaten zitten in veel plastics. Het zijn weekmakers, ze zorgen ervoor dat plastic soepel en buigzaam is. Er zijn natuurlijk weer wat uitzonderingen. In bepaalde producten mogen ze nog wat langer worden toegepast. De lijst van verboden stoffen volgens de RoHS richtlijn gaat hiermee van 6 naar 10. (De RoHS richtlijn is in Nederland omgezet in "Regeling gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur"....... lees hier verder

11 - 10 - 2018

Olst Wijhe start met plaatsen van armatuur ORL Ekra

klik hier. voor publicatie van gemeente Olst-Wijhe

9 - 9 - 2018

Lumenbehoud, wat houden de codes (L/B/C/F) nu eigenlijk in?

by Jacob Nuesink

In specificaties wordt nog steeds onduidelijk gecommuniceerd over het lumenbehoud. Meestal missen een aantal onderdelen van de specificatie. Dit zien we zowel bij armatuurspecificaties maar ook in uitvraagdocumenten. In uitvraagdocumenten geeft het de vrijheid een aanbod te doen wat de uitvrager waarschijnlijk niet heeft gewenst of bedoeld. Hoe zit het nu eigenlijk.

Klik hier voor het gehele artikel.

7 - 9 - 2018

ORL Ekra gecertificeerd met Dekra Led Performance

In navolging van de OSL Mini Martin, OSL Stork Little Brother, en de OSL Stork heeft nu ook de ORL Ekra het Dekra Led Performance certificaat behaald. Hiermee continueren wij onze visie om onze productlijn met DLP gecertificeerde armaturen uit te breiden om onze klanten extra zekerheid te bieden, dat hetgeen wij aanbieden en vermelden in onze documentatie en berekeningen ook getoetst is volgens de Dekra.

 

klik op de foto rechts om naar de publicatie in ledmagazine te gaan.

afbeelding 250

1 - 6 - 2018


Startschot gegeven programma Circulariteit en openbare verlichting.

7 overheden en 4 leveranciers van armaturen waaronder Orange Lighting BV gaan de komende maanden circulariteit van armaturen meetbaar maken.

Zie publicatie Ledmagazine: Startschot gegeven voor programma Circulariteit en openbare verlichting

30 - 4 - 2018

De nieuwe standaard voor “connectivity” voor straatverlichting?

Heeft het zin om straatverlichtingstoestellen aan het internet te koppelen? Heeft zin om sensoren aan te brengen aan, in of op straatverlichtingstoestellen. Een lastige vraag waar we het antwoord nog niet goed op weten. Wat we wel weten is dat dit veel complicaties met zich mee brengt. Tijd dus om te “normaliseren”. Gezocht is naar een universele oplossing die we allemaal kunnen toepassen. Die lijkt er nu te zijn.

De meesten onder ons kennen wel de NEMA connector. Deze wordt veelvuldig ingezet in het buitenland, vooral in de Verenigde Staten. Dit is een grote connector die met netspanning wordt gevoed en principieel enkel schakelt. Veel ingezet voor licht/donker detectie. Deze connector is enkel geschikt voor de bovenkant van de armatuur. Aan de onderzijde of zijkant van het armatuur is de waterdichtheid (IP classificatie) niet gegarandeerd.

Door Jacob Nuesink. klik op de tekst om naar het artikel  te gaan: De nieuwe standaard voor “connectivity” voor straatverlichting?

23 - 1 - 2018

OSL Stork Little Brother en OSL Stork gecertificeerd met Dekra Led Performance

In navolging van de OSL Mini Martin hebben nu ook de OSL Stork Little Brother en de OSL Stork het Dekra Led Performance certificaat behaald. Hiermee continueren wij onze visie om onze productlijn met DLP gecertificeerde armaturen uit te breiden om onze klanten extra zekerheid te bieden, dat hetgeen wij aanbieden en vermelden in onze documentatie en berekeningen ook getoetst is volgens de Dekra.

afbeelding 208

4 - 10 - 2017

Succesvolle introductie nieuwe kegelarmatuur Ekra

Op de Dag van de Openbare Ruimte 2017 heeft Orange Lighting het nieuwe Ekra LED armatuur geïntroduceerd. Het nieuwe armatuur én onze stand kon rekenen op warme belangstelling.

afbeelding 148

16 - 5 - 2017

2.545 LED-armaturen gemeente Valkenburg aan de Geul

De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat alle conventionele armaturen vervangen door led-verlichting. Het gaat in totaal om 2.545 armaturen. Orange Lighting levert ongeveer de helft van dit aantal.

Medio september zal zodoende Valkenburg aan de Geul van led-verlichting zijn voorzien. "Door de verlichting in de gehele gemeente te vervangen, in alle kernen, langs alle toegangswegen, slaan we een grote kwaliteitsslag", aldus wethouder Carlo Vankan.

"Het wordt een flinke operatie", stelt Maurice Broers, contractmanager van Ziut. "Dagelijks vervangen we gemiddeld 70 tot 80 armaturen. We zullen ook 42 oude masten vervangen, zodat de straatverlichting na de zomer weer helemaal up to date is. Daarna gaan we ons richten op de aanstraalverlichting van de kerken in de dorpskernen."

1 - 5 - 2017

Orange Lighting B.V. is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd

Omdat de markt voor openbare verlichting een professionele markt is, waarin producten duurzaam moeten zijn en leveranciers deskundig en integer, hecht Orange Lighting veel waarde aan milieu, kwaliteit en betrouwbaarheid. Omdat deze onderwerpen voor veel opdrachtgevers moeilijk te definiëren en te verifiëren zijn, en omdat vaak na een aantal jaren de ondeugdelijke producten naar voren komen, wil Orange Lighting zich aan de voorkant duidelijk onderscheiden en herkenbaar zijn als een betrouwbare en deskundige leverancier. Daarom zijn wij trots u te vertellen dat wij 18 april 2017 ISO 14001 (milieu management systeem) en ISO 9001 (kwaliteit management systeem) gecertificeerd zijn. Ook voeren wij het Dekra Led Performance certificaat zodat gemeente en adviseurs eenvoudig kunnen toetsen of hetgeen wij communiceren over onze producten waar is.

afbeelding 41

1 - 4 - 2017

Burgum kiest bewust voor de GE Lighting Area Lighter

De Gemeente Tytsjerksteradiel is zeer enthousiast over het resultaat dat is geboekt op de markt in Burgum, met de Area Lighter van GE Lighting. Tobias Knol van de gemeente: "De resultaten van de Area Lighter zijn ongeëvenaard. Tijdens het ontwerptraject bleek uit de calculatie al, dat geen enkel andere LED armatuur kon voldoen aan de afstanden en resultaten die wij hebben gecreëerd met deze armaturen. Het resultaat mag er zijn: een uitstekende gelijkmatigheid en geen verblinding. Omwonenden zijn zeer tevreden over de beeldkwaliteit van de nieuwe markt." Herold Tinnemeier van Orange Lighting, Leverancier van o.a. GE Lighting, vult aan: "Dat met name de speciale spiegeloptieken, waarmee GE zich onderscheidt, leiden tot een zeer comfortabel licht. Hierdoor wordt voorkomen dat we ons begeven in zgn. tunnels van licht. Omdat deze spiegeloptieken zorgen voor een subtiele en egale spreiding van het licht op de gevels. Ervaren wij de omgeving veel ruimtelijker en hebben we geen harde contrasten."

- -